קסם מודרניסטי באינדיאנה

משפחה אינדיאנפוליס בעלת קשר היסטורי לארכיטקטורה מודרנית מצאה השראה לביתה החדש בשטח אדמה, בעיירה סמוכה וביצירת אירו סארינן.

ביתה של משפחת צ'נדלר באינדיאנפוליס, שתוכנן על ידי משרד האדריכלים Deborah Berke Partners. הבית בשטח של 3,500 רגל מרובע הושלם ב-2016.אַשׁרַאי...קווין מיאזאקי עבור הניו יורק טיימס

נתמך על ידי



המשך לקרוא את הסיפור הראשי

כמה פרויקטים של בניית בית מתחילים עם גירוד עבור יותר מקום. אחרים עם אהבה להתאמה אישית. בית אחד השוכן נמוך ונשען על חלקת מהמורות באינדיאנפוליס התחיל בריצה ביער.

במשך שנים, בריאן צ'נדלר, נשיא חברת נדל'ן מסחרי ורץ, חצה חלקת אדמה שנחצבה על ידי נחל והוכתרה על ידי גבעה של 40 רגל. ב-2012, באחת מהטיולים שלו, הוא גילה שהנכס עומד למכירה וקנה אותו.

אבל מה לעשות עם זה? הוא ואשתו, מרי, התגוררו עם שלושת ילדיהם בבית בסגנון מסורתי של שנות ה-50 באינדיאנפוליס. לא חיפשנו לעבור מהבית שבו הבאנו את ילדינו הביתה מבית החולים, נזכרה גברת צ'נדלר. אבל דיברנו במשך זמן מה בצורה בלתי מוגבלת על כך שיום אחד אולי יבנו בית מודרני.

לגב' צ'נדלר יש קשר היסטורי לארכיטקטורה מודרנית, בתור המנכ'לית של קרן קאמינס . הקרן נוסדה בשנת 1954 על ידי ג'יי ארווין מילר, יו'ר חברת Cummins Engine, והמרצה את השינוי של הסביבה הקרובה קולומבוס, אינד. , להפוך למקום ראווה מודרניסטי על ידי תשלום דמי האדריכלות עבור כמה ממבני הציבור הנחשבים ביותר שלה.

תמונה גב

אַשׁרַאי...קווין מיאזאקי עבור הניו יורק טיימס

תמונה

אַשׁרַאי...קווין מיאזאקי עבור הניו יורק טיימס

בין הבתים שעניינו את הצ'נדלרים היה ה ביתו של מילרס עצמו , מבנה שטוח פלדה, צפחה וזכוכית שהושלם בשנת 1957 על ידי האדריכל הפיני-אמריקאי אירו סארינן . זה עזר לנו לדמיין איך משפחה יכולה לחיות בבית מודרני, אמר מר צ'נדלר.

כאשר בני הזוג החלו לחפש אדריכל, הם שאלו עמית של קאמינס שהיה בקיא בעיצוב שמות.

הוא נתן להם רק אחד: דבורה ברקה . מתרגלת מינימליזם אינטליגנטי רגשית שהיא גם דיקנית בית הספר לארכיטקטורה של אוניברסיטת ייל, גב' ברקה וסניף בנק אירווין יוניון משנת 2006 משתלבים בעלילת קולומבוס, סרט עלילתי חדש על העיירה והצטברות האדריכלות המודרניסטית שלה. השנה, היא השלימה את מטה ההפצה של קאמינס, מתחם מעורב שימושים במרכז העיר.

העיצוב של גב' ברקה עבור הצ'נדלרים מעורר את השקיפות האסטרטגית, קירות הזכוכית, של בית מילר, השימוש שלו בחומרים רהוטים והגג השטוח התלוי שלו.

תמונה

אַשׁרַאי...טוני סניקולה/ניו יורק טיימס

לבית צ'נדלר ששטחו 3,500 רגל רבוע, כמו בית מילר, יש אגפים נפרדים להורים ולילדים, עם חלל גדול ומשותף ביניהם. במטבח יש קיר אריחי קרמיקה כחולים שגב' ברקה כינתה את קצה הכובע לקיר של המטבח של מילר מאריחי פסיפס זכוכית כחולים.

שני הבתים עוקבים אחר אג'נדה מודרניסטית גדולה יותר כדי למוסס את הגבול בין פנים לחוץ, להפוך נופים ליצירות אמנות קינטיות המשתנות באיטיות ולהרגיע כמו גם מחסה. אבל כמה שהצ'נדלרים העריצו את בית מילר, הם לא רצו עותק שלו, ברור, אמרה גב' ברקה. מה שהיא הציעה התאים לצרכיהם ולאתר המדהים.

הושלם בסתיו האחרון תמורת כ-300 דולר למטר מרובע, המבנה המחופה באבץ עם חלונות ממוסגרים מהגוני יושב בחלק העליון של הנכס. שביל כניסה מתעקל מוביל מהכביש דרך עצי אלון, שקמה, מייפל ואגוז, והאדמה שמאחורי הבניין צונחת במהירות לתוך אחו.

החלק המרכזי של הפנים הוא אזור מגורים/אוכל עם מתיחה ארוכה משני הצדדים של זכוכית יעילה מבחינה תרמית. חלל זה מחולק על ידי קיר המחופה בעץ אורן לב וחלל מעוקב מאותו חומר, בו תחוב המטבח. מר צ'נדלר השיג את העץ מהקורות של מפעל אבקות אפייה מפורק משנת 1900 ב-Terre Haute, Ind.

בבית יש גם הרבה חדרים קטנים ופרטיים. בני הזוג צ'נדלר ביקשו את המשרדים הביתיים שלו ושלה וחדר שינה וחדר רחצה עבור כל אחד מילדיהם, כיום בני 19, 18 ו-14. יש לנו בעצם אותו מקום כמו לילדים, אמרה גברת צ'נדלר, וציינה שחדרי האמבטיה הם רק גדול מספיק כדי לתמרן פנימה מבלי לפגוע במרפק או בראש וכי טלוויזיות אסורות לחדרי השינה, מכניסות את בני המשפחה אל השטחים המשותפים.

תמונה

אַשׁרַאי...קווין מיאזאקי עבור הניו יורק טיימס

תמונה

אַשׁרַאי...קווין מיאזאקי עבור הניו יורק טיימס

הנופים משתנים מחדר לחדר, מפוארים יותר בחללים הציבוריים וממוסגרים בצורה הדוקה יותר במרחבים הפרטיים. הם גם משתנים באופן דרסטי מעונה לעונה. אינדיאנה, ציינה גב' ברקה, נעה בין פנורמות מכוסות שלג וירק קיץ חם. נקודות המבט מנצלות - והבית מבודד מפני - שני הקצוות.

מסביב לבניין, מתחת לתליית הגג, יש אזור מעוצב שגב' ברקה מכנה הבסיס. לא סדירים במשטח (חלקים מסוימים מרוצפים באבן גיר, אחרים נטועים בפצ'יזנדרה, וחלק קטן מאוד נצרך על ידי מקלחת חיצונית), המסד מאט ומחליק את המעבר בין פנים לחוץ.

כאן, על מרפסת יוקרתית, המשפחה סופגת קרני בוקר או צופה בצבאים יוצאים מהיער לרעות בערב. עבור גב' צ'נדלר, המשימה העיקרית הייתה חיבור פנימי בין הבניין, הדיירים והחוץ. ולמעשה האינטראקציה הזו - אור השמש בבית, הדלתות שנפתחות כולן, הדרך שבה אנחנו נכנסים ויוצאים לפטיו ומסתכלים על הנשר הקירח שעף על האחו - היא באמת הדרך שבה אנחנו חיים, היא אמר.